HÖSTGLÄDJENS KENNEL


THONE, LD STARTKLASS LDI RLD N RLD F RLD A SE RALLYCH HÖSTGLÄDJENS GLEAM OF GOLDEN DREAM

E:

U:

Född:

HD/AD:

GR_PRA1:

GR_PRA2:

Ögon:

 

FB-R:

BPH:

Jakt:

 

Lydnad:

Rallylydnad:

 

 

Utställning:

J LPI LPII Höstglädjens Hearts Burst Info Fire

LPI Höstglädjens Stjärnglimt

2015-07-07

HD grad B, ED 0

Fri (A)

Fri (A)

UA 2018

 

Genomförd 2017

Genomförd 2016

2:a pris dummieklass,

Lilla Retrievermästerskapet 2018

LD STARTKLASS, LDI

Svensk rallylydnadschampion

6 x CERT

RLD N, RLD F, RLD A

CK junkl

BIS Goldenspecialen 2017

2 x BIS Goldenklubben

BIS-valp Östergötlands KK

Thone bor hos min dotter Sandra i Linköping, och såhär skriver hon om henne; Thone är en väldigt arbetsvillig, snabb och alert hund. Hon är jätterolig att träna med, och är liksom med på allt! Hon älskar att träna och går liksom aldrig ner sig, utan ger alltid allt. Blir det fel är det bara att göra om och försöka göra rätt.

 

Thone är idag 3 år, och hittills har vi tävlat rallylydnad och lydnad. Vi har inte tävlat så mycket, utan det har gått ganska fort genom klasserna trots att vi inte har haft någon brådska. När hon var 11 månader debuterade vi i rallylydnad, med maxpoäng och uppflytt till nästa klass. Fyra dagar senare tog vi titeln RLD N, efter fyra kvalificerande resultat på två tävlingar. Lite senare samma år tog vi titeln RLD F, ungefär lika snabbt.

 

Debut på lydnadsplanen blev det strax före 2-års ålder, och snart hade vi tagit titeln LD STARTKLASS, med en 10:a på följsamheten på den sista tävlingen. Våren 2018 provade vi på avancerad klass i rallylydnad, och det gick väldigt bra. Två tävlingar, fyra kvalificerande resultat och titeln RLD A. Värmen under sommaren förstörde våra tränings- och tävlingsplaner, men vi provade på en start i dummieklass på Lilla Retrievermästerskapet och fick ett 2:a pris.

 

Under hösten satte vi fart med lydnadsklass I, och har nu tagit två stycken 1:a priser.

 

I utställningsringen blev det debut när Thone var 4 månader gammal, och hon blev BIS-valp i valpklass I för Jan-Erik Ek och Anne-Catherine Edoff. Som nybliven 2-åring ställdes Thone för skojs skull på Goldenspecialen 2017, när jag ändå skulle följa med mamma och ställa några hundar åt henne. Det blev en dag vi aldrig kommer glömma, för i stor och fin konkurrens vann Thone Mid Limit, blev bästa tik och avslutade dagen med att bli BEST IN SHOW!