HÖSTGLÄDJENS KENNEL


RHIVA, FDI FDI LPI RLD N HÖSTGLÄDJENS CALL ON PRIVATE LINE

E:

U:

 

Född:

HD/AD:

GR_PRA1:

GR_PRA2:

 

BPH:

Lydnad:

Freestyle:

Rallylydnad:

Utställning:

J FI UCH SE U(U)CH Combine Nintendo

J FDI HTMI HTMII HTMIII RLD A SE HTMCH SE LCH

Höstglädjens Dreamline

2011-11-23

HD grad A, ED 0

Hereditärt fri (H)

Hereditärt fri (H)


Genomförd 2013

LPI

FDI, FDII

RLD N

Excellent ökl

CK junkl, ukl

BIS-valp Goldenklubben

BIS valpklass II inoff.

BIS valpklass I inoff.

Rhiva bodde hos min dotter Sandra, och såhär skriver hon om henne; Rhiva var valpen jag längtade efter i lite mer än 1 år, sedan det blev bestämt att Lhine skulle paras med Tino som mormor Thyra hade en valpkull med 2009. Hon var en riktigt pajas med väldigt mycket fart, men inte lika mycket impulskontroll. Det var väldigt roligt att träna med henne, men ibland var det en riktigt utmaning att hålla hennes fokus på rätt ställe.


Tyvärr så blev Rhiva bara lite mer än 3 år gammal. En morgon var hon väldigt låg, ville bara ligga i mitt knä och hade hög feber. Hos veterinären visade det sig att hon hade en skada i matstrupen, och trots akut intensivvård gick inte hennes liv att rädda. Det var en av dom värsta dagarna i mitt liv, och än idag känns det fruktansvärt orättvist. Som den virvelvind hon var lämnade hon ett jättestort tomrum efter sig. Varken vi eller veterinärerna har en aning om vad som kan ha orsakat skadan.


Det kändes som att vår tävlingskarriär knappt hade börjat, men några tävlingar i tre olika grenar hann vi med iallafall. Vår tävlingsdebut, som gjordes i rallylydnad, var lite kaotisk men så småningom lyckades vi bygga upp en bubbla att gå in i när vi skulle tävla. Straxt före hennes 2-årsdag hade vi tagit titarna FDI, FDII och RLD N, och året därpå tog vi titeln LPI. En hel del utställningar blev det också, inte så många officiella, men där fick hon CK i både junior- och unghundsklass. På sin utställningsdebut vid 4 månaders ålder blev hon BIS i valpklass I, och hon blev sedan även BIS i valpklass II och BIS-valp på Goldendagen.


Vi hann med fem utställningar i valpklass arrangerade av SKK, och en arrangerad av SSRK. På samtliga av SKK:s utställningar blev hon BIR-valp, och två gånger blev hon utplockad i BIS-finalen! På en inofficiell utställning i valpklass skrev en SKK-auktoriserad domare "Kan inte missa att bli champion en dag".